Egyszerű halétel vacsorára: tepsis lazac

Ez tényleg egy nagyon egyszerű kis vacsorának való étel! Gyorsan elkészül, nem is kell vele sokat bíbelődni és nem fekszi meg az ember gyomrát sem.

Lazacvásárlásom története:

A lazac vásárlásánál figyelj arra, hogy tényleg annyit vegyél, amennyit szeretnél! Merd megkérni a halast, hogy vágjon már le belőle, mert tényleg nagyon drága mulatság lesz! A békásmegyeri piacon 5000 Ft/kg áron adták, én ott álltam a pult fölött, vizsgáltam a lazacszeleteket, és azt hittem kiválasztottam egy jó kicsi darabot, számítottam nagyjából 1200 Ft-ra, majd pislogtam, amikor mondták, hogy 4000 lesz. Kifizettem, gyorsan hazaiszkoltam, nehogy valahol még megálljak pénzt égetni és nem mertem elmondani senkinek, mennyibe is került. Sőt! Azon gondolkodtam, hogyan rejtsem el, nehogy kiderüljön, hogy mennyit vettem.

Aztán megbirkóztam vele, összesen 6-7 adagot tudtam a 80 deka lazacból elkészíteni. Ha mondjuk két személyre készíted és heti egyszer szeretnél halat enni, akkor  három hétig el tudtok lenni belőle. De ezek tényleg kicsi adagok! Én vacsorára ajánlom.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • lazac bőre nélkül (tetszés szerinti szelet)
  • spárga
  • teavaj
  • 2-3 karika citrom
  • friss kapor
  • só, bors

Elkészítés:

A spárgának vágjuk le a fás részét, majd mossuk meg és fektessük alufóliára. Ezután jöhet rá a lazac. Sózzuk, borsozzuk, vágjunk rá két vékony szeletet a teavajból, tegyük rá a két karika citromot, majd a friss kaprot is! Csomagoljuk be és tegyük a 200 fokos sütőbe kb. 20 percre.

 

Készítettem mellé még egy kis rozmaringos vajas újkrumplit, szintén alufóliában. A krumplihoz friss rozmaringot használtam, teavajat, sót és borsot.

Ha krumplit is készítesz mellé, akkor azt mindenképp előbb tedd be a sütőbe, mert tovább tart az elkészítése! Kábé 35-40 percig kell a fóliában sülniük, de én időnként ellenőrzöm, hogy kész van-e már, vagy, hogy nem ég-e oda.

Egyébként az ötlet a recepthez a kedvenc helyemről, a Pinterestről jött.

Neked van valami jó halas ételed, amit megosztanál?

Viola

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.